Felújítás, javítás

Nagy tapasztalattal rendelkezünk acélszerkezetű hajók javításában is, melyet nem csak Szegeden, hanem Magyarország bármely pontján el tudunk végezni. Az üzem sólyapályája lehetővé teszi 80 méter hosszúságig, illetve 400 tonna tömegig az úszóművek kiemelését és vízre bocsátását, szárazföldi berendezettsége pedig ezen eszközök professzionális javítását.

A MAHART Tiszayacht Kft. egyik legnagyobb volumenű felújítása a Stopper Rendezvényhajó kialakítása volt, mely 2019-ben, Budapesten került átadásra. A felújítási munkát generálkivitelezésben végezte el a cég,  a belsőépítészeti, gépészeti és elektromos munkákkal együtt kompletten, „kulcsra kész” állapotban adta át a megrendelő részére az úszóművet. 

A több mint 76 méter hosszú hajó különböző események, rendezvények megtartására ad lehetőséget, valamint a sportolók-túrázók számára sportolási/kikötési lehetőséget biztosít.

A TTS bárka eredetileg teherszállítási célokat szolgált, a felújítás architektúrája ehhez mérten, az úszómű jellemző tulajdonságait újragondolva lett megtervezve. A bárkatest átalakítása során a régi tartó szerkezetekből több mint 20 tonna acél került elbontásra és megközelítőleg 80 tonna új szerkezet került beépítésre. A fedélzet feletti részen a bárkatestet merevítő raszterekbe kerültek felállításra a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. üzemében készült 5 méter magas és 11 méter fesztávú dobozos szerkezetű acél keretek, melyek 8 mm vastag acéllemezből készültek. 

A külső dizájn elemek acél keretekbe hegesztett, porszórt expandál lemezekből állnak, melyek betekintési irányát változtatva kapta meg a külső homlokzat egyedi megjelenését. A bárka átalakítása során új festést is kapott, az egységesen tiszta, fehér festés fegyelmezi a tömeget. A külső megjelenés tisztasága a hajó belsejében is érvényesül, így alkot az átalakítás teljes egységet.