Projektjeink

A MAHART TISZAYACHT Kft. a GINOP-4.1.5-22 azonosítószámú pályázati felhívás keretében 233,04 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A beruházás keretében olyan jelentős energiamegtakarítást eredményező fejlesztésekre kerül sor, mely keretében megvalósult napelemes rendszer telepítése, fűtéskorszerűsítés, épületszigetelés, nyílászárócsere, szekcionált ipari kapu, árnyékoló szerkezet és világításkorszerűsítés. A korszerűsítés a fejlesztéssel érintett működéséből adódó üvegházhatású gázok jelentős csökkenését eredményezik.

A program a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Kedvezményezett neve: MAHART TISZAYACHT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Mahart Tiszayacht Kft. energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztései

Támogatás összege: 233.036.917 Ft
Támogatás formája: feltételesen vissza nem térítendő támogatás
Támogatás mértéke: 90 %
Projekt befejezési dátuma: 2023.06.28.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.5-22-2022-00190

Mahart Tiszayacht


2021. szeptember 22.
Mahart Tiszayacht Kft.

Tájékoztató a „Mahart tiszayacht Kft. foglalkoztatásbővítés” című pályázat megkezdéséről

A Mahart Tiszayacht Kft. 1996-ban kezdte meg működését Szeged-Tápén, fő profilja a vízi eszközök gyártása, javítása és szervizelése. A Társaság megrendelői igények szerint gyárt, átalakít és javít különböző rendeltetésű uszályokat, hajókat, árvízvédelmi pontonokat, mólókat, vízi bejáróhidakat, illetve egyedi vízi eszközöket.

A Mahart Tiszayacht Kft. biztosabb árbevétel és a piac bővítése érdekében új lehetőségek, új termékek, szolgáltatások bevezetésével szeretné a gazdasági hátterét növelni. Mindezek eléréséhez a vállalatnak elegendő humánerőforrásra van szüksége. A Társaság felismerve a növekedési lehetőségeket új beruházásokba kíván invesztálni, a jövőre tekintő fejlődési lehetőségek kihasználása fejében.

A MAHART TISZAYACHT Kft. a jelen beruházás adaptív innovációt hajt végre, és új, korábban nem gyártott magas hozzáadott értékű termékek, ipari- és mezőgazdasági gépek alkatrészeit gyártására lesz képes. A termékek előállítása növeli a termelékenységet, valamint bővíti az innovációs és a termelési képességeket. A Társaság a tervezett beruházás megvalósításának következtében nemcsak megtartani tervezi jelenlegi munkavállalói létszámát, hanem bővíteni is tervezi. A projekt keretében négy új munkavállaló került felvételre, akik egy brigádot tesznek ki, így az új gyártási tevékenység valamennyi folyamatát képesek elvégezni együttesen egy műszakban, napi 8 órában. A tervezett új termékek gyártásához természetesen mind az új és mind a már meglévő munkavállalók képzése is szükségessé válik az új gépek kezeléséhez, a munkafolyamatok elsajátításához

Társaságunk a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett „GINOP-5.3.12-19” kódszámú, „A foglalkoztatásbővítés ösztönzése” című pályázatának keretében sikeresen nyert el 20 160 000 Ft. összegű támogatást, a teljes projektköltség 33 600 000 Ft. arányában.

GINOP


MAHART Tiszayacht Kft.

kedvezményezett neve: MAHART Tiszayacht Kft.
projekt címe: MIKRO-, KIS-ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOKTECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

hitelösszeg: 134.206.000 Ft

támogatástartalom: 7.923.208 Ft (21.728,25 EUR)
projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.01
projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B

a projekt tartalmának bemutatása: A likvid működés zavartalan működéséhez készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása Európai Uniós forrásból.

A MAHART Tiszayacht Kft. működési költségeinek finanszírozására igénybe vett hitelösszeg kellőképpen hozzájárul, hogy a MAHART Tiszayacht Kft. a koronavírus időszakban is zavartalanul működjön.

GINOP